היה שקול. אם המחשב שלך עדיין באחריות ואתה מכוסה, קבל אותה לתיקון מקצועי על חשבון היצרן.
זכור כי מחשב נייד הוא מכשיר חשמלי והתעסקות בתוך כל דבר חשמלי יכול להיות מסוכן . אלא אם כן יש לך יכולת בסיסית עם דברים חשמליים, עדיף להשאיר תיקונים למישהו מוסמך כראוי. באופן כללי (אך לא תמיד) מחשבים ניידים מופעלים על ידי שנאים חיצוניים ומשתמשים במתח של כ-15-20 וולט, כך שהסיכון צריך להיות קטן. אך עדיין ישנם בפנים רכיבים בעלי מתח גבוה (כמו מהפך מסך LCD ) שיכולים לגרום לך התחשמלות. יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות המתאימים לפני שתתחיל: נתק את ההתקן לחלוטין, הסר את הסוללה גם כן, ואולי השאר אותה ככה למשך כמה ימים כדי לאפשר לטעינת תקעים לדלוף.
אמנם המחשב הנייד עלול לא לפגוע בך , אך אתה יכול בקלות להזיק לו . גם אם אינך מגושם ומפורסם, רשימות חשמל סטטיות עלולות להרוס שבבים ברגע, אז השתמש בהגנה אנטי-סטטית .
אם אתה באמת לא יודע מה אתה עושה, השאר תיקונים למישהו מוסמך טוב יותר: התעסקות עם המחשב השבור שלך עשויה להפוך בעיה מינורית לנזק גדול ולהפוך את המחשב שלך לכלל תיקון. אם אתה נחוש להמשיך, אתה עושה זאת באופן מוחלט על אחריותך: אל תאשים אותי אם תסתפק!
- עשו גיבוי
" עבור רוב האנשים, האתגר הגדול ביותר הוא פשוט התגברות על עצבים הקשורים לתיקון. נאמר לנו שאנחנו לא אמורים לפתוח, או אפילו לשנות את המוצרים שבבעלותנו. אך עמדות אלה כולן חדשות יחסית! "
אם המחשב שלך עדיין עובדת, הקפד לגבות את הכונן הקשיח כולו (או לפחות את המסמכים החשובים ביותר שלך) לפני שתתחיל. העתק את כל "המסמכים שלי" (או "מסמכים" במחשב לינוקס ) לכונן הבזק מסוג USB או צרוב על גבי תקליטור . (אם הוא לא גדול מדי, אתה יכול אפילו להעלות אותו לאחסון בענן.) אם המחשב שלך לא יאתחל כדי לאפשר לך לגבות אותו, יתכן שתוכל לאתחל אותו מתקליטור או תקליטור הפעלה (זוכר אותם? ) ואז העתק קבצים בצורה כזו. (טיפ שימושי נוסף: אם אתה מכיר את לינוקס , ייתכן שתוכל לאתחל באמצעות CD Live Linux, הר את מחיצת Windows ואז העתק את הקבצים לכונן הבזק חיצוני בתוך לינוקס.) אם אתה די בטוח שהכונן הקשיח שלם, ייתכן שתרצה להסיר אותו ולהניח אותו במקום בטוח לפני שתנסה לבצע תיקונים אחרים. לרוב תוכל לקרוא את הכונן הקשיח ממכונה אחת במחשב אחרת, אם כי סביר להניח שלא תוכל לאתחל ממנה במחשב אחר.
דבר אחד שיש לשים לב אליו הוא שעושה גיבויים רק כשהמחשב שלך התרסק זה קצת טיפשי. היכנס להרגל לבצע גיבויים באופן קבוע. מחלקות IT ארגוניות בדרך כלל מגבות את המערכות שלהן כל לילה. מכיוון שאני עובד מהבית, אני דואג לגבות את תיקיית המסמכים בכונן הקשיח שלי פעם בשבוע מבלי להיכשל: לוקח בערך דקה להעתיק את כל העניין למקלדת זיכרון USB, ומחליף את אחד הגיבויים מהשבועות הקודמים. נסה לארגן את המחשב כך שהפריטים שהשתנו באופן קבוע יהיו במקום אחד ומהירים יותר להעתקה. גיבוי דברים ששונו פחות (אולי אוסף התמונות או המוסיקה שלך) בתדירות נמוכה יותר. זכור שאתה יכול להשתמש בדברים כמו נגני MP3לאחסון קבצי מחשב כמו גם מוזיקה, כך שתוכלו להשתמש בקבצים כגיבויים ניידים שימושיים אם תצטרכו. טיפ טוב נוסף הוא לשמור איפשהו גיבוי מחוץ לאתר. שמור עותק של תיקיית המסמכים של המחשב הביתי שלך בכונן USB בשולחן העבודה שלך, למשל. אז אתה מוגן טוב יותר מפני דברים כמו אש וגניבה. יש גם שפע של מערכות אחסון מבוססות ענן מאובטחות וזולות (כמו S3, אמזון של גוגל, ו- Apple iCloud של אמזון) בהן תוכלו להשתמש לצורך גיבוי הקבצים שלכם באופן מקוון.
כרטיס אלחוטי למחשב נייד Netgear PCMCIA
- הסתובב עם תוסף
צילום: פלאגין כרטיסי PCMCIA מציעים פיתרון טוב ופשוט לכמה מהתקלות הניידות הנפוצות ביותר. זהו כרטיס אלחוטי תוסף; אתה יכול גם להשיג כרטיסי USB מתוספים, מודמי חיוג, כרטיסי זיכרון והרבה יותר.
כמעט לכל מחשב נייד מודרני יש כמה שקעי USB וקל לחבר אליו מקלדת חיצונית , עכבר , מסך, מצלמת רשת , כונן קשיח וכן הלאה. לרוב המחשבים הניידים יש גם שקע כרטיס PCMCIA (חריץ דק בצד אחד) בו תוכלו לחבר מודם חיצוני , כרטיס Wi-Fi או רכזת USB. אם משהו שברור מאליו במחשב הנייד, ה"תיקון "הפשוט, הזול והקל ביותר שאתה יכול לבצע הוא לעתים קרובות לעבור למכשיר חיצוני. כך, למשל, אם המקלדת שלך נשברת, אתה יכול להשתמש במקלדת USB של תוסף. (גם אם ה- USB שלך נשבר, עבור ל- Bluetooth.) אם כרטיס הקול שלך מתארז, קבל לעצמך משהו כמו iMic Griffin (כרטיס קול קטן חיצוני שמתחבר ליציאת ה- USB שלך). אם המודם מפסיק לעבוד, השתמש בכרטיס מודם תוסף ביציאת PCMCIA. אם אחד משקעי ה- USB שלך מפסיק לעבוד, קבל רכזת USB של תוסף והשתמש במקום זה באחד משקעי ה- USB האחרים; אם כל שקעי ה- USB שלך נכשלים, קבל רכזת USB של PCMCIA. בדרך כלל אתה יכול לקנות סוגים אלה של "ציוד היקפי" להוסיף עבור כמה דולרים ב- eBay ותוכל להתאים אותם תוך שניות, בעצמך, בלי להתעסק במחשב שלך או לדאוג להחמיר את המצב. העבודה נעשתה!
- הכר את "רכיבי המחשב" שלך
תיקון מחשב – אפשר להבין זאת, רוב המשתמשים במחשבים ניידים מבלים את כל זמנם בהסתכלות על המקלדת והמסך. אבל אם תקדיש רגע להביט בחלק התחתון של המחשב שלך, תגלה שיש אולי חריצי פלסטיק קטנים, מאובטחים עם בורג אחד או שניים, ונותנים גישה לרכיבים הסבירים ביותר להשתבש וצריך להחליף. באופן כללי, אתה יכול להסיר את הסוללה, את הכונן הקשיח ולהוסיף זיכרון נוסף, וייתכן שתוכל גם להחליף את מאוורר ה- CPU – כל זאת מבלי להיכנס פנימה של המחשב.
לפני מספר שנים, כאשר ריסקתי את הכונן הקשיח במחשב הנייד הכמעט חדש שלי, לקחתי אותו לסוחר לתיקון יקר מאוד, שהיה כרוך בניתוק הכונן השבור והחלפתו למחשב חדש לחלוטין וכנראה היה לוקח בערך דקה. זמן קצר אחר כך גיליתי שיכולתי לבצע את אותה העבודה בעצמי על ידי הסרת כמה ברגים בבסיס המחשב שלי. היה קל לחפש את מספר החלק בגוגל או eBay ולהזמין לעצמי כונן חדש בשבריר מהמחיר שחויבתי בו.
חלקים מסוימים במחשב שלך לא יהיו נגישים באמצעות מדריכי שירות – מעבדת מחשבים – וזה בדרך כלל רחוק מלהיות ברור כיצד להעמיק במחשב נייד אם הקטע שאתה רוצה להחליף אינו נראה באופק. ברגע שתתחיל להסיר את ברגי התיק הראשי, הכל נהיה מסובך יותר: אם אתה מוציא את הברגים הלא נכונים, אתה יכול למצוא במהירות את המחשב מתפרקת בידיים שלך! בחלק מהמחשבים הניידים יש מכסים מפלסטיק הניתנים להצמדה (נפוץ למדי עם משטח המסך, אשר בדרך כלל ניתן לנתק אותו לאחר הסרת כמה ברגים המוסתרים מתחת לכיסוי פלסטיק עגול בחלקו העליון והתחתון). לאחרים מכסים ניתקים למתגי ההפעלה וסביב למקלדות. אם אתה מסתכל מקרוב, לעתים קרובות אתה יכול לראות שקעים קטנים שבהם ניתן להכניס מברג. אבל אם תבינו לא נכון ותדחפו או תמשכו במקום הלא נכון, תוכלו להצמיד את הפלסטיק ולגרום לו נזק להחריד. לפני שתתחיל להרוס את המחשב שלך, חפש סרטונים מקוונים או התקן אתרים המראים לך בדיוק כיצד להיכנס פנימה ולגשת לחלק שאתה רוצה להחליף. קחו בחשבון שחלק מהיצרנים (אפל בפרט) עושים מאמצים רבים מאוד כדי למנוע לכם לתקן את המכשירים שלהם, ומחייבים אתכם לקנות מכשירים חדשים, וכמה מכשירים הם פשוט קשים או בלתי אפשריים לתקן. לקוראי הספר האלקטרוני של סוני, למשל, יש מסכים שבירים במיוחד הגובלים בבלתי אפשרי להסרה; אפילו הסוללות שלהם דבוקות היטב בפנים וקשה להחלפה. עם זאת, עדיין תוכלו למצוא סרטון שימושי ביוטיוב שמסביר כיצד לבצע בדיוק את התיקון הדרוש לכם (תמיד בדקו תחילה אם מישהו הצית מסלול שתוכלו לעקוב אחריו!) – וזה יכול לעשות את כל ההבדל. אם הגאדג'ט שלך שבור לחלוטין, אתה ' מסכי מגע עובדים על ידי הפרדת קורא הספרים האלקטרוני, למשל, אם כי כל מה שהיה לי להראות ל"תיקון "שלי היה ערימה של זכוכית שבורה, מתכת ופלסטיק).
- חפש בתסמינים שלך
אם הבעיה במחשב שלך אינה ברורה, נסה לחפש את הסימפטומים בגוגל. כך גיליתי את מסך ה- LCD מהפך היה צריך להחליף באחד מהמחשבים הניידים הישנים שלי: החלפת מסך למחשב נייד , המסך היה מרצד ומדי פעם החשיך, אבל עדיין יכולתי לראות מה כתוב עליו בצורה ברורה מאוד. לאחר שנודע לי על הסיכונים בהחלפת אינוורטר (זהו רכיב במתח גבוה), נקטתי באמצעי זהירות מתאימים, ואז הסרתי כמה ברגים בתחתית המסך של המחשב הנייד והסתעתי פנימה. היה קל וזול להזמין חלק חדש מאיביי והתאמה לי מחליף בכשלושים שניות. נדהמתי ושמחתי שהפכתי מכונה חסרת תועלת, המיועדת לזבל, למשהו טוב כמו חדש במאמץ אפס כמעט. והמחשב המתוקנת עדיין עובדת טוב יותר מעשר שנים אחר כך.
- מצא את החלק שלך
תיקון מקבוק – ברגע שאתה יודע מה לא בסדר במחשב שלך, בדרך כלל תצטרך להחליף חלק אחד או יותר. איתור החלק הנכון הוא חצי הקרב כשאתה מבצע תיקונים. בהנחה שתוכלו להגיע אליהם, התאמת חלפים לעיתים קרובות קלה בהרבה ממה שזה נשמע. החלקים הסבירים ביותר להשתבש הם אלה שמתחת לדפים הקטנים שבבסיס המחשב שלך. פשוט קרא את מספר החלק והקלד אותו בגוגל וב- eBay ולראות מה אתה מוצא. לעתים קרובות תמצאו תחליף רשמי של היצרן ואולי מקבילות זולות יותר שנעשו על ידי חברות אחרות. תמצאו פיסות יד שנייה שהוחזרו ממחשבים ניידים שבורים ב- eBay. יש גם המון מחשבים ניידים שבורים למכירה באיביי וזה יכול להיות זול יותר לקנות "חוסכים ותיקון" גרסת המחשב המדויקת שלך וחילוץ חלקים מתאימים מאשר לדאוג למצוא חלק אחד ספציפי. אז יהיו לך גם פיסות רזרביות אחרות מוכנות לכשלים עתידיים.
- יש להקפיד על התאמת חלפים
החלקים העיקריים של מחשב נייד הם בדרך כלל מודולריים ומעוצבים להחלפה. דברים כמו מקלדת למחשב נייד, למשל, פשוט חברו ללוח האם (לוח המעגל הראשי) בעזרת קליפ קטן שתוכלו להסיר בעצמכם; הם לא מולחמים במקום. זה לא אומר שחלקי מחשב הם חזקים: לעיתים קרובות הם נפגעים בקלות ואינם יכולים לעמוד בתיקוני חבלה. גם אם מטפלים בהם בזהירות, חלקים מסוימים ( שבבי זיכרון , למשל) רגישים לנזק כתוצאה מחשמל סטטי. גוגל מסביב לפני שאתה מתאים לחלק חדש וקרא את כל אמצעי הזהירות המיוחדים שאתה צריך לנקוט. אל תמהר; המחשב שלך לא הולך לשום מקום.
חלקים "מכניים" שבורים במחשב הנייד קשים יותר להחלפה והם דורשים מעט מיומנות ומיומנות טכנית. לדוגמה, מחשבים ניידים שנפתחים ונסגרים שוב ושוב יסבלו בסופו של דבר מצירים שבורים. החלפת חלקים כאלה עלולה להיות מסובכת: לעתים קרובות תצטרך להסיר לא מעט ברגים וחלקים דקורטיביים אחרים ויש מעט מרחב להזיק למכונה שלך בתהליך. לך לאט, היה סבלני וצלם תמונות מקרוב בכל שלב, כדי שתדע בדיוק לאן הכל הלך; מה שמקל להחזיר את הכל שוב אחר כך.
- איך זה ייכשל?
מעבדה לתיקון מחשבים ניידים – למרות שכנראה שהיצרנים לא מתכננים את המכונות שלהם להתבלות (מחשבים הופכים את עצמם למיושנים לאחר מספר שנים בין אם אתה משתמש בהם או לא), מחשבים ניידים בהחלט לא נראים בנויים כמו שהיו לפני עשור. ככל הנראה כישלונות גדולים יותר כיום, משתמשים במחשבים על ידי קבוצה רחבה ופחות מנוסה של אנשים. כדאי לצפות מתי ואיך צפוי שהמחשב החדשה שלכם תשתבש – ותקפידו קצת יותר להפסיק את ההתרחשות.
שימוש במחשב נייד עם מקלדת USB חיצונית
לדוגמה, אני סופר ואני דופק את המחשב הנייד שלי במשך שעות רבות בכל יום. זו לא הייתה הפתעה גדולה כשאני את המקלדת במחשב הנייד הראשון שלי אחרי מספר שנים בלבד, למרות שהיו לי מכונות כתיבה שהיו בני עשרות שנים. תיקנתי את המחשב הנייד באופן מקצועי, על חשבון גדול, ואז עשיתי את אותו הדבר שוב כעבור כמה שנים. הפעם קבלתי את ההודעה: מקלדות למחשבים ניידים מאוד מרופדות בהשוואה למקלדות בשולחן העבודה והן אינן מיועדות לעבודה בחוזק תעשייתי. אז בפעם הבאה שקניתי מחשב נייד קניתי מקלדת חיצונית זולה (שהיא הרבה יותר נחמדה להקליד) ועכשיו אני יושבת את המחשב הנייד שלי על מעמד ומלמידה במקום זאת את המקלדת החיצונית, בזמן שהמקלדת של המחשב הנייד שלי יושבת שם בעיקר לא בשימוש. אם אני אוחז במקלדת עכשיו, מדובר בכחמישה דולר להחלפה. (אתה יכול להשתמש בעכבר ובמסך חיצוניים באותה צורה. ברגע שהמחשב הנייד שלך יושב על שולחן העבודה כל היום מחובר לציוד היקפי, אתה יכול לשאול את עצמך מדוע לא קנית מלכתחילה מחשב שולחני; הם '
אם אתה מסתכל על המכונות השבורות למכירה באיביי, תמצא כמה סיבות נפוצות נוספות לתמותה במחשבים ניידים. נזק נוזלי נמצא בראש הרשימה. שפוך כוס קפהבמחשב נייד ותוכלו להיות בטוחים במידה סבירה שהוא לא יעבוד שוב, אז היכנסו להרגל לשתות הרחק מהמחשב. שקעי USB שבורים נפוצים אף הם באופן סביר, בדרך כלל נגרמים על ידי אנשים המנסים לכפות תקעים בצורה לא נכונה. מחברי USB הם מטבעם חזקים – הם אמורים להיות "plug and play" – אך זה לא אומר שהם בלתי ניתנים להפרעה. קחו בחשבון שהשקעים שאתם מחברים את ציוד היקפי שלהם הם מולחמים (לפעמים לא כל כך טוב) ישירות על לוח מעגל במחשב שלכם ואם תלחצו עליהם חזק מדי, לעיתים קרובות מדי, תוכלו לשבור את החיבורים. אז התייחס למחשב הנייד שלך בזהירות ובכבוד והוא יחזיר לך שירות של שנים נאמנות. יש לי טושיבה המתוארכת משנת 1996 שתמונות סטילס עובדות מצוין; הייתי עדיין משתמש ב- ENIAC אם הוא רק יפעיל את פיירפוקס.
- אולי מישהו אחר יכול לעזור?
חלק מהדברים שהצעתי לעיל הם בסיכון נמוך או ללא סיכון: למשל, באמצעות מכשיר USB לעקיפת הבעיה. אבל אם אתה באמת לא יכול להימנע מתיקון פיזי ואתה לא בטוח מספיק לנסות זאת בעצמך, האם זה אומר שאתה צריך לאשפה את המחשב הנייד ולקנות מחשב חדש? לא בהכרח! בדוק דברים כמו "תיקון בתי קפה" שבהם מתנדבים מנוסים נפגשים כדי לעזור אחד לשני עם תיקונים. ישנם כמה קישורים בקטע "גלה עוד" למטה.